Messen laten slijpen

Messen die scherper dan nieuw zijn, dat is wat u van Slijperij Van Hal kunt verwachten. Meld uw messen online aan en snij snel weer met uw eigen vlijmscherpe messen! Vaak heeft u ze al binnen 3 werkdagen weer terug.

 • Broodmes slijpen

  Broodmes met kartel groot slijpen

  9,50 incl. BTW Kies aantal
 • Schilmes laten slijpen

  Schilmes slijpen

  4,00 incl. BTW Kies aantal
 • Tafelmessen slijpen

  Tafelmes bestekmes met of zonder kartel slijpen

  2,90 incl. BTW Kies aantal
 • Vlees/koksmes slijpen

  Vlees/Koksmes slijpen

  4,95 incl. BTW Kies aantal
 • Vleesmolenmes/worstmolenmes slijpen

  Worstmolenmes slijpen

  15,00 incl. BTW Kies aantal
 • Zakmes slijpen

  Zakmes slijpen

  4,50 incl. BTW Kies aantal

Waarom uw messen laten slijpen

Messen die niet scherp zijn doen hun werk niet goed. En dat levert heel wat ongemak op. Herkent u het dat u liever voorgesneden groenten in de winkel koopt, omdat het snijden van groenten u veel tijd kost? Bij het snijden van prei scheurt u de bladeren. Tomaten worden geplet als u wat druk op uw mes zet. Flinterdunne plakjes van een stuk vlees snijden, daar begint u niet aan. En het snijden van kipfilet, dat is pas een taai klusje! Allemaal signalen dat uw messen niet scherp zijn.

Werken met messen die niet scherp zijn is vervelend. Naast het ongemak dat u kunt ervaren van botte messen, zijn er nog meer redenen om uw messen te laten slijpen:

Voorkom ongelukken

Ongelukken gebeuren eerder met messen die niet scherp zijn. Zijn uw messen bot, dan moet u meer kracht gebruiken om te snijden. Daardoor kunt u uitschieten en per ongeluk iets anders snijden dan bedoeld. Voorkom ongelukken en laat uw messen slijpen!

Bespaar geld en het milieu

Misschien overweegt u nieuwe messen te kopen, maar weerhoudt de prijs u ervan uw botte messen te vervangen. Goede nieuwe messen zijn duur! En oude messen weggooien is niet alleen zonde van het geld en slecht voor het milieu, maar ook zelden nodig. Bespaar u de uitgave voor nieuwe messen en laat uw eigen messen weer vlijmschep slijpen.

Behoud voedingswaarden en kook met plezier

Het snijden van voedingsmiddelen met messen die niet scherp zijn, is van invloed op kwaliteit van het voedingsmiddel. Met een bot mes raakt de structuur beschadigd, en gaan sappen en vitaminen verloren. En buiten dat, niets kookt toch fijner dan goed en scherp gereedschap?

Messen voor koks, die slijpen we ook!
keukenmes slijpen

Koksmessen, kartelmessen of industriële messen: wij slijpen alles!

Daar waar andere slijpers alleen goed overweg kunnen met standaard messen, kunt u bij ons altijd vertrouwen op goed slijpwerk van alle soorten messen. Slijperij Van Hal heeft een machinepark met wel 26 verschillende slijpmachines. En onze vakkundige slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Door onze werkwijze en ervaring, waarbij we de meeste voorwerpen ambachtelijk slijpen, kunnen we de meest uitdagende voorwerpen weer scherper-dan-nieuw slijpen.

Zo kunt u ook bij ons terecht voor:

 • Kartelmessen
 • Keukenmessen
 • Broodmessen
 • Tafelmessen
 • Koksmessen
 • Fileermessen
 • Keramische messen
 • Alle soorten bestek
 • Dunschillers
 • Scharen
 • En zelfs kaasschaven

Ook als u andere voorwerpen heeft die een slijpbeurt kunnen gebruiken, kunt u deze meesturen.

Zelf messen slijpen, daar kunt u beter niet aan beginnen

“Maar dat kun je toch ook zelf, messen slijpen?”  Dat horen we vaker. En uiteindelijk krijgen we messen opgestuurd die niet meer te redden zijn.

Slijpen is een echte ambacht. Gaat u zelf aan de slag met huis-tuin-en-keuken slijpmateriaal is de kans groot dat u het mes vernielt. Slijpt u het blad niet in de juiste hoek of ongelijkmatig, kunt u het mes onherstelbaar beschadigen. Die beschadigingen en oneffenheden kunnen zelfs zo klein zijn, dat u ze met het blote oog lastig ziet. Maar u zult uiteindelijk wel merken dat ze nog steeds niet lekker snijden.

Het is beter geen geld en moeite te steken in het thuisslijpen, maar uw messen direct op te sturen naar onze professionele slijpers. Tegen een scherp tarief, heeft u gegarandeerd 100% scherp geslepen messen.

 

Uw messen ambachtelijk laten slijpen

Slijperij Van Hal bestaat al bijna 70 jaar. Onze ervaren slijpers slijpen het merendeel van alle voorwerpen met de hand. En dat dat gemiddeld ook al meer dan 30 jaar per persoon! In onze slijperij staan 26 verschillende slijpmachines. Wij hebben de meest hightech machines in huis, maar vooral unieke machines die nergens anders te vinden zijn en die uniek slijpwerk mogelijk maken.

Bij weinig slijperijen in Nederland kunt u terecht met kartelmessen, boren of 4 meter lange snijbladen van machines. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig kunnen wij deze perfect slijpen. Met nauwkeurige precisie leveren wij een sterk staaltje ambacht! Uw messen zijn dus gegarandeerd goed toevertrouwd aan de ervaren en ambachtelijke slijpers van Slijperij Van Hal.

Messen om te schillen, die slijpen we ook!
Messen laten slijpen

De slijpservice van Slijperij van Hal

U kunt uw messen en andere scherpe voorwerken laten slijpen door ze online aan te melden en op te sturen. Of door ze naar de slijperij in Doetinchem te brengen. Voor de zakelijke klanten hebben wij ook een regionale haal- en brengservice.

OPTIE 1

Uw messen brengen naar de slijperij in Doetinchem

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woont u in de buurt of wilt u uw messen liever niet verzenden? Kom gerust uw messen en ander slijpwerk brengen naar onze winkel. U kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt uw slijpwerk de volgende dag voor u klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Bent u een zakelijke klant en heeft u veel messen en ander slijpwerk? Dan kunt u gebruik maken van onze haal- en brengservice in de regio Achterhoek, Liemers, Arnhem en Twente. Wekelijks halen en brengen wij slijpwerk in de regio.

Wilt u graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur en op zaterdag tussen 8:00 uur en 14:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kunt u uw messen en ander slijpwerk niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend uw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regelt u online onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft u weer perfect scherpe messen in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kunt u uw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice

Hoe meld ik mijn slijpwerk aan?

Meld uw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijgt u een kostenopgave.

Verstuur uw slijpwerk naar ons toe en vermeld daarbij uw ordernummer of print de bestelbevestiging en stuur die mee.

Zodra wij uw slijpwerk hebben ontvangen en hebben gecontroleerd, ontvangt u een betaallink waarmee u de factuur kunt voldoen.

Binnen 24 uur na uw betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij uw messen en eventuele andere voorwerpen weer retour.

U ontvangt een track-and-trace, zo weet u precies wanneer u uw messen weer ontvangt.

Binnen 3 werkdagen kunt u uw slijpwerk weer in huis hebben!

Messen laat u slijpen door Slijperij van Hal

Slijperij Van Hal is al bijna 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Echt álles wordt bij ons geslepen
 • Wij slijpen op de honderdste mm nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp te noemen
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • U bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem

Kunt u uw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Ook messen die scherper dan nieuw zijn? Meld uw messen eenvoudig aan!

Meld uw slijpwerk aan voor onze snelle slijpservice en ga deze week nog aan de slag met uw eigen vlijmscherpe messen!