Messen laten slijpen

Messen die scherper dan nieuw zijn, dat is wat je van Slijperij Van Hal kunt verwachten. Meld jouw messen online aan en snij snel weer met jouw eigen vlijmscherpe messen! Vaak heb je ze al binnen 3 werkdagen weer terug.

 • Broodmes slijpen

  Broodmes met kartel groot slijpen

  9,50 incl. BTW Kies aantal
 • Schilmes laten slijpen

  Schilmes slijpen

  4,00 incl. BTW Kies aantal
 • Tafelmes bestekmes mét kartel slijpen

  3,25 incl. BTW Kies aantal
 • Tafelmessen slijpen

  Tafelmes bestekmes zonder kartel slijpen

  2,90 incl. BTW Kies aantal
 • Vlees/koksmes slijpen

  Vlees/Koksmes slijpen

  4,95 incl. BTW Kies aantal
 • Vleesmolenmes/worstmolenmes slijpen

  Vleesmolenmes slijpen

  15,00 incl. BTW Kies aantal
 • Zakmes slijpen

  Zakmes slijpen

  4,50 incl. BTW Kies aantal

Waarom jouw messen laten slijpen

Messen die niet scherp zijn doen hun werk niet goed. En dat levert heel wat ongemak op. Herken je het, dat je liever voorgesneden groenten in de winkel koopt, omdat het snijden van groenten je veel tijd kost? Bij het snijden van prei scheur je de bladeren. Tomaten worden geplet als je wat druk op jouw mes zet. Flinterdunne plakjes van een stuk vlees snijden, daar begin je niet aan. En het snijden van kipfilet, dat is pas een taai klusje! Allemaal signalen dat jouw messen niet scherp zijn.

Werken met messen die niet scherp zijn is vervelend. Naast het ongemak dat je kunt ervaren van botte messen, zijn er nog meer redenen om jouw messen te laten slijpen:

Voorkom ongelukken

Ongelukken gebeuren eerder met messen die niet scherp zijn. Zijn jouw messen bot, dan moet je meer kracht gebruiken om te snijden. Daardoor kun je uitschieten en per ongeluk iets anders snijden dan bedoeld. Voorkom ongelukken en laat jouw messen slijpen!

Bespaar geld en het milieu

Misschien overweeg je nieuwe messen te kopen, maar weerhoudt de prijs je ervan jouw botte messen te vervangen. Goede nieuwe messen zijn duur! En oude messen weggooien is niet alleen zonde van het geld en slecht voor het milieu, maar ook zelden nodig. Bespaar je de uitgave voor nieuwe messen en laat jouw eigen messen weer vlijmschep slijpen.

Behoud voedingswaarden en kook met plezier

Het snijden van voedingsmiddelen met messen die niet scherp zijn, is van invloed op kwaliteit van het voedingsmiddel. Met een bot mes raakt de structuur beschadigd, en gaan sappen en vitaminen verloren. En buiten dat, niets kookt toch fijner dan goed en scherp gereedschap?

Messen voor koks, die slijpen we ook!
keukenmes slijpen

Koksmessen, kartelmessen of industriële messen: wij slijpen alles!

Daar waar andere slijpers alleen goed overweg kunnen met standaard messen, kun je bij ons altijd vertrouwen op goed slijpwerk van alle soorten messen. Slijperij Van Hal heeft een machinepark met wel 26 verschillende slijpmachines. En onze vakkundige slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Door onze werkwijze en ervaring, waarbij we de meeste voorwerpen ambachtelijk slijpen, kunnen we de meest uitdagende voorwerpen weer scherper-dan-nieuw slijpen.

Zo kun je ook bij ons terecht voor:

 • Kartelmessen
 • Keukenmessen
 • Broodmessen
 • Tafelmessen
 • Koksmessen
 • Fileermessen
 • Keramische messen
 • Alle soorten bestek
 • Dunschillers
 • Scharen
 • En zelfs kaasschaven

Ook als je andere voorwerpen hebt, die een slijpbeurt kunnen gebruiken, kun je deze meesturen.

Zelf messen slijpen, daar kun je beter niet aan beginnen

“Maar dat kun je toch ook zelf, messen slijpen?”  Dat horen we vaker. En uiteindelijk krijgen we messen opgestuurd, die niet meer te redden zijn.

Slijpen is een echt ambacht. Ga je zelf aan de slag met huis-tuin-en-keuken slijpmateriaal, de kans is groot dat je het mes vernielt. Slijp je het blad niet in de juiste hoek of ongelijkmatig, kun je het mes onherstelbaar beschadigen. Die beschadigingen en oneffenheden kunnen zelfs zo klein zijn, dat je ze met het blote oog lastig ziet. Maar je zult uiteindelijk wel merken dat ze nog steeds niet lekker snijden.

Het is beter geen geld en moeite te steken in het thuisslijpen, maar jouw messen direct op te sturen naar onze professionele slijpers. Tegen een scherp tarief, heb je gegarandeerd 100% scherp geslepen messen.

 

Jouw messen ambachtelijk laten slijpen

Slijperij Van Hal bestaat al 70 jaar. Onze ervaren slijpers slijpen het merendeel van alle voorwerpen met de hand. En dat gemiddeld ook al meer dan 30 jaar per persoon! In onze slijperij staan 26 verschillende slijpmachines. Wij hebben de meest hightech machines in huis, maar vooral unieke machines die nergens anders te vinden zijn en die uniek slijpwerk mogelijk maken.

Bij weinig slijperijen in Nederland kun je terecht met kartelmessen, boren of 4 meter lange snijbladen van machines. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig kunnen wij deze perfect slijpen. Met nauwkeurige precisie leveren wij een sterk staaltje ambacht! Jouw messen zijn dus gegarandeerd goed toevertrouwd aan de ervaren en ambachtelijke slijpers van Slijperij Van Hal.

Messen om te schillen, die slijpen we ook!
Messen laten slijpen

De slijpservice van Slijperij van Hal

Je kunt jouw messen en andere scherpe voorwerken laten slijpen door ze online aan te melden en op te sturen. Of door ze naar de slijperij in Doetinchem te brengen. Voor de zakelijke klanten hebben wij ook een regionale haal- en brengservice.

OPTIE 1

Jouw messen brengen naar de slijperij in Doetinchem

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woon je in de buurt of wil je jouw messen liever niet verzenden? Kom gerust jouw messen en ander slijpwerk brengen naar onze winkel. Je kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt jouw slijpwerk de volgende dag voor je klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Ben je een zakelijke klant en heb je veel messen en ander slijpwerk? Dan kun je gebruik maken van onze haal- en brengservice in de regio Achterhoek, Liemers, Arnhem en Twente. Wekelijks halen en brengen wij slijpwerk in de regio.

Wil je graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kun je jouw messen en ander slijpwerk niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend jouw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regel je online onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je weer perfect scherpe messen in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kun je jouw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice

Hoe meld ik mijn slijpwerk aan?

Meld jouw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijg je een kostenopgave.

Verstuur jouw slijpwerk naar ons toe en vermeld daarbij je ordernummer of print de bestelbevestiging en stuur die mee.

Zodra wij jouw slijpwerk hebben ontvangen en hebben gecontroleerd, gaat deze verder naar de slijperij.

Binnen 24 uur na binnenkomst slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij jouw messen en eventuele andere voorwerpen weer retour.

Je ontvangt een track-and-trace, zo weet je precies wanneer je jouw messen weer ontvangt.

Binnen 3 werkdagen kun je jouw slijpwerk weer in huis hebben!

Messen laat je slijpen door Slijperij van Hal

Slijperij Van Hal is al 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Echt álles wordt bij ons geslepen
 • Wij slijpen op de honderdste mm nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp te noemen
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • Je bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem

Kun je jouw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Ook messen die scherper dan nieuw zijn? Meld jouw messen eenvoudig aan!

Meld jouw slijpwerk aan voor onze snelle slijpservice en ga deze week nog aan de slag met je eigen vlijmscherpe messen!

NU 100% GRATIS VERZENDEN!
Gebruik bij afrekenen code 777 voor 6,95 korting. Geldig bij bestellingen boven € 40,-. Verzenden, heen en terug, is hierdoor helemaal gratis.
Gebruik bij afrekenen code 777 voor 6,95 korting. Geldig bij bestellingen boven € 40,-. Verzenden, heen en terug, is hierdoor helemaal gratis.
NU 100% GRATIS VERZENDEN!