Kettingzaag laten slijpen

Een kettingzaag werkt op zijn best als deze goed scherp is. Uw kettingzaag kunt u aan onze ambachtelijke slijpers toevertrouwen. Meld uw kettingzaag eenvoudig online aan, stuur hem ons toe en ontvang hem perfect geslepen in enkele dagen weer terug. Bent u zakelijk gevestigd in de regio Achterhoek, Liemers en Arnhem? Bel ons dan even om gebruik te maken van onze haal- en brengservice. Of breng uw gereedschap naar onze slijperij in Doetinchem.

Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, dat gezegde kent iedereen. Maar wat als dat niet meer zo is? Wat als uw dure kettingzaag niet meer zaagt zoals in het begin? Je druk uit moet oefenen om door het hout heen te komen? Of erger nog: als hij vastslaat in een groot stuk hout?

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder gelijk uw kettingzaag te moeten vervangen. Nadat uw kettingzaag in handen is geweest van een van onze vakmannen, presteert hij weer beter-dan-nieuw!

 • kettingzaag laten slijpen

  Kettingzaag slijpen

  14,00 btw
  Toevoegen

Wanneer moet ik mijn kettingzaag laten slijpen?

Zelfs de kettingzaag van de allerbeste kwaliteit verslijt een keer. Een botte kettingzaag werkt niet optimaal en kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om uw kettingzaag goed te onderhouden. U kunt hem het beste laten slijpen als uw kettingzaag:

 • niet vanzelf door het hout heen trekt, maar u kracht moet zetten om hem te laten zagen.
 • in plaats van grove snippers hout, fijn zaagsel maakt.
 • goed gesmeerd en gespannen is, maar toch rook ontwikkelt in de zaagsnede.
 • een zaagsnede maakt die afwijkt naar één kant.
 • bij het zagen rare, ratelende geluiden maakt of moeilijk stabiel te houden is.

Bovenstaande voorbeelden vormen een aanwijzing dat uw kettingzaag niet meer goed scherp is. U kunt uw kettingzaag laten slijpen door een ambachtelijke slijper van Slijperij van Hal.

 • kettingzaag laten slijpen

  Kettingzaag slijpen

  14,00 btw
  Toevoegen

Uw kettingzaag laten slijpen bij Slijperij Van Hal: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Slijperij van Hal slijpen wij uw kettingzaag vakkundig en precies zo, dat hij weer zo scherp is als toen u hem kocht. Of zelfs scherper! Uw kettingzaag slijpen wij met een unieke machine, speciaal voor kettingzagen.

Daarmee kunnen wij uw kettingzagen slijpen in alle hoeken. Doordat wij precies te werk gaan zorgen wij ervoor dat de tanden allemaal in precies de goede hoek geslepen worden. Een must om de zaag weer makkelijk door het hout te laten glijden, zodat u veilig en prettig kunt werken met de kettingzaag.

Bij Slijperij van Hal houden we niet van half werk. Daarom slijpen wij ook altijd de ruimer/dieptebegrenzer. Als de dieptebegrenzer niet goed naar beneden geslepen is, zal uw kettingzaag stof zagen in plaats van snippers. Na een slijpbeurt van Slijperij van Hal zal uw kettingzaag goede spanen zagen en geen stof opleveren, óók als de ketting al wat verder is versleten of vaker is geslepen.

Nieuwe kettingzaag als alternatief

Op de ketting van uw kettingzaag staan slijtagemarkeringen. Zolang deze markeringen nog niet zijn bereikt, kunt u de ketting laten slijpen. Is uw kettingzaag zodanig versleten dat hij niet nog een keer te slijpen is? Bij onze slijperij verkopen wij ook gereedschappen, waaronder kettingzagen. Bij ons vindt u kwaliteitsgereedschap van de betere topmerken. Uiteraard voor een scherpe prijs, zoals u van ons gewend bent.

Uw kettingzaag wordt op ambachtelijke wijze geslepen

Daar waar u bij andere slijperijen ‘nee’ krijgt te horen op de vraag of zij uw kettingzaag of ander specialistisch gereedschap willen slijpen, krijgt u bij ons altijd een enthousiaste ‘ja, natuurlijk!’ te horen.

En dat verschil komt door onze ambachtelijke manier van slijpen. Slijperij Van Hal is uniek in zijn soort. Al sinds 1952 bestaat de slijperij. Vrijwel alle voorwerpen en gereedschappen slijpen wij nog steeds met de hand. In de slijperij, die inmiddels dus al bijna 70 jaar bestaat, hebben wij 26 verschillende machines staan. Een enkeling is hightech, maar de meeste uniek voor deze tijd. En dat is bewust. Door op een ambachtelijke manier te slijpen met deze machines, kunnen wij ieder voorwerp met precisie slijpen. Zo ook uw kettingzaag. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig!

Maar natuurlijk verrichten niet de machines de wonderen. Dat doen onze vakmannen. Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies hoe ze ieder gereedschap dat niet meer scherp is, weer scherper-dan-nieuw moeten slijpen. U kunt bij ons vertrouwen op een sterk staaltje ambacht.

Snoei kettingzagen, die slijpen we ook!

De slijpservice van Slijperij van Hal

U kunt uw kettingzaag en ander gereedschap laten slijpen door hem online aan te melden en te verzenden. Of u kunt uw kettingzaag naar de slijperij in Doetinchem brengen. Bent u een zakelijke klant uit de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Dan kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice.

OPTIE 1

Uw kettingzaag brengen naar de slijperij

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woont u in de buurt of wilt u uw kettingzaag niet verzenden? Kom gerust uw kettingzaag en eventueel ander slijpwerk brengen naar onze winkel. U kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt uw geslepen gereedschap de volgende dag voor u klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Bent u een zakelijke klant? Onze haal- en brengservice is ideaal voor als u grote gereedschappen of een hele bulk zware gereedschappen tegelijk wilt laten slijpen. Wekelijks halen en brengen wij gereedschappen in de regio.

Wilt u graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur en op zaterdag tussen 8:00 uur en 14:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kunt u uw gereedschap niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend uw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regelt u online onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft u weer perfect scherpe messen in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kunt u uw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice - het verzenden van uw kettingzaag.

Snel en eenvoudig online het slijpen van uw kettingzaag regelen? In enkele eenvoudige stappen regelt u onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft uw kettingzaag en eventuele andere gereedschappen weer in huis.

Meld uw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijgt u een kostenopgave.

Verzorg de betaling en volg de verpakkingsinstructies op.

Stuur uw kettingzaag naar ons toe.

Binnen 24 uur na uw betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij uw kettingzaag retour.

U ontvangt een track-and-trace, zo weet u precies wanneer u uw kettingzaag weer ontvangt.

Binnen 3-5 werkdagen kunt u uw kettingzaag weer in huis hebben!

Uw kettingzaag laten slijpen door slijperij Van Hal

Slijperij Van Hal is al bijna 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Wij slijpen echt álles!
 • Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij slijpen op de honderdste millimeter nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • U bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem

Kunt u uw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Direct online uw gereedschap aanmelden voor de slijperij

Meld uw kettingzaag eenvoudig aan voor onze snelle slijpservice, stuur hem naar ons toe en ontvang hem binnen enkele werkdagen weer retour.

Liever niet opsturen? Breng uw kettingzaag naar onze slijperij in Doetinchem of bel voor de haal- en brengservice in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek.