Kettingzaag laten slijpen

Komt er fijn zaagmeel uit je kettingzaag of moet je extra kracht zetten om door het hout heen te komen? Dan is je kettingzaag bot. Je kettingzaag laten slijpen kun je aan onze ambachtelijke slijpers toevertrouwen. Meld je kettingzaag eenvoudig online aan, stuur hem ons toe en ontvang hem perfect geslepen in enkele dagen weer terug. Ben je zakelijk gevestigd in de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Bel ons dan even om gebruik te maken van onze haal- en brengservice. Of breng jouw gereedschap naar onze slijperij in Doetinchem.

Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, dat gezegde kent iedereen. Maar wat als dat niet meer zo is? Wat als jouw dure kettingzaag niet meer zaagt zoals in het begin? Je druk uit moet oefenen om door het hout heen te komen? Of erger nog: als hij vastslaat in een groot stuk hout?

https://www.high-endrolex.com/15

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder gelijk jouw kettingzaag te moeten vervangen. Nadat de kettingzaag in handen is geweest van een van onze vakmannen, presteert hij weer beter-dan-nieuw!

Wanneer moet ik mijn kettingzaag laten slijpen?

Zelfs de kettingzaag van de allerbeste kwaliteit verslijt een keer. Een botte kettingzaag werkt niet optimaal, verbruikt meer stroom of brandstof en kan zelfs gevaarlijk zijn of deels verbranden. Daarom is het belangrijk om jouw kettingzaag goed te onderhouden. Hoe vaak dat nodig is, is afhankelijk van hoe vaak je de kettingzaag gebruikt. Ook de manier waarop  je hem gebruikt maakt verschil. Leg je de kettingzaag bijvoorbeeld weleens in het zand, dan is deze vrijwel meteen bot. Je kunt je kettingzaag het beste laten slijpen als deze:

 • niet vanzelf door het hout heen trekt, maar je kracht moet zetten om hem te laten zagen.
 • in plaats van grove snippers hout, fijn zaagsel maakt.
 • goed gesmeerd en gespannen is, maar toch rook ontwikkelt in de zaagsnede.
 • een zaagsnede maakt die afwijkt naar één kant.
 • bij het zagen rare, ratelende geluiden maakt of moeilijk stabiel te houden is.
 • de scherpe puntjes van de tand beginnen te glimmen of rond zijn.

Bovenstaande voorbeelden vormen een aanwijzing dat jouw kettingzaag niet meer goed scherp is. Je kunt jouw kettingzaag laten slijpen door een ambachtelijke slijper van Slijperij van Hal.

Jouw kettingzaag laten slijpen bij Slijperij Van Hal: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Slijperij van Hal slijpen wij jouw kettingzaag vakkundig en precies zo, dat hij weer zo scherp is als toen je hem kocht. Of zelfs scherper! Jouw kettingzaag slijpen wij met een unieke machine, speciaal voor kettingzagen.

Daarmee kunnen wij je zaagkettingen slijpen in alle hoeken. Doordat wij precies te werk gaan zorgen wij ervoor dat de tanden allemaal, in precies de goede hoek, geslepen worden. Een must om de zaag weer makkelijk door het hout te laten glijden, zodat je veilig en prettig kunt werken met de kettingzaag.

Bij Slijperij van Hal houden we niet van half werk. Daarom slijpen wij ook altijd de ruimer/dieptebegrenzer. Als de dieptebegrenzer niet goed naar beneden geslepen is, zal jouw kettingzaag stof zagen in plaats van snippers. Na een slijpbeurt van Slijperij van Hal zal jouw kettingzaag goede spanen zagen en geen stof opleveren, óók als de ketting al wat verder is versleten of vaker is geslepen.

Nieuwe kettingzaag als alternatief

Op de ketting van jouw kettingzaag staan slijtagemarkeringen. Zolang deze markeringen nog niet zijn bereikt, kun je de ketting laten slijpen. Is jouw zaagketting zodanig versleten dat hij niet nog een keer te slijpen is? Bij onze slijperij verkopen wij ook gereedschappen, waaronder zaagkettingen. Bij ons vind je kwaliteitsgereedschap van de betere topmerken. Uiteraard voor een scherpe prijs, zoals je van ons gewend bent.

Jouw kettingzaag wordt op ambachtelijke wijze geslepen

Daar waar je bij andere slijperijen ‘nee’ krijgt te horen op de vraag of zij jouw kettingzaag of ander specialistisch gereedschap willen slijpen, krijg je bij ons altijd een enthousiast ‘ja, natuurlijk!’ te horen.

En dat verschil komt door onze ambachtelijke manier van slijpen. Slijperij Van Hal is uniek in zijn soort. Al sinds 1952 bestaat de slijperij. Vrijwel alle voorwerpen en gereedschappen slijpen wij nog steeds met de hand. In de slijperij, die inmiddels dus al 70 jaar bestaat, hebben wij 26 verschillende machines staan. Een enkeling is hightech, maar de meeste uniek voor deze tijd. En dat is bewust. Door op een ambachtelijke manier te slijpen met deze machines, kunnen wij ieder voorwerp met precisie slijpen. Zo ook jouw zaagketting. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig!

Maar natuurlijk verrichten niet de machines de wonderen. Dat doen onze vakmannen. Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies hoe ze ieder gereedschap dat niet meer scherp is, weer scherper-dan-nieuw moeten slijpen. Je kunt bij ons vertrouwen op een sterk staaltje ambacht.

Snoei kettingzagen, die slijpen we ook!

De slijpservice van Slijperij van Hal

Je kunt jouw kettingzaag en ander gereedschap laten slijpen door het online aan te melden en te verzenden. Of je kunt jouw kettingzaag naar de slijperij in Doetinchem brengen. Ben je een zakelijke klant uit de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Dan kun je gebruik maken van de haal- en brengservice.

OPTIE 1

Jouw kettingzaag brengen naar de slijperij

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woon je in de buurt of wil je jouw kettingzaag niet verzenden? Kom gerust jouw kettingzaag en eventueel ander slijpwerk brengen naar onze winkel. Je kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt jouw geslepen gereedschap de volgende dag voor je klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Ben je een zakelijke klant? Onze haal- en brengservice is ideaal voor als je grote gereedschappen of een hele bulk zware gereedschappen tegelijk wilt laten slijpen. Wekelijks halen en brengen wij gereedschappen in de regio.

Wil je graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kun je jouw gereedschap niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend jouw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regel je online onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je weer een perfect scherpe zaagketting in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kun je jouw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice - het verzenden van jouw kettingzaag.

Snel en eenvoudig online het slijpen van jouw kettingzaag regelen? In enkele eenvoudige stappen regel je onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je jouw kettingzaag en eventuele andere gereedschappen weer in huis.

Meld jouw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijg je een kostenopgave.

Verzorg de betaling en volg de verpakkingsinstructies op.

Stuur jouw kettingzaag naar ons toe.

Binnen 24 uur na je betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij jouw kettingzaag retour.

Je ontvangt een track-and-trace, zo weet je precies wanneer je jouw kettingzaag weer ontvangt.

Binnen 3-5 werkdagen kun je jouw kettingzaag weer in huis hebben!

Jouw kettingzaag laten slijpen door slijperij Van Hal

Slijperij Van Hal is al 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Wij slijpen echt álles!
 • Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij slijpen op de honderdste millimeter nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • Je bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem

Kun je jouw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Direct online jouw gereedschap aanmelden voor de slijperij

Meld jouw kettingzaag eenvoudig aan voor onze snelle slijpservice, stuur hem naar ons toe en ontvang hem binnen enkele werkdagen weer retour.

Liever niet opsturen? Breng jouw kettingzaag naar onze slijperij in Doetinchem of bel voor de haal- en brengservice in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek.