Heggenschaar slijpen

Een heggenschaar werkt op zijn best als de messen goed scherp zijn. Je heggenschaar laten slijpen kun je aan onze ambachtelijke slijpers toevertrouwen. Meld jouw heggenschaar eenvoudig online aan, stuur hem ons toe en ontvang hem perfect geslepen in enkele dagen weer terug. Ben je zakelijk gevestigd in de regio Achterhoek, Liemers en Arnhem? Bel ons dan even om gebruik te maken van onze haal- en brengservice. Of breng je gereedschap naar onze slijperij in Doetinchem.

Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, dat gezegde kent iedereen. Maar wat als dat niet meer zo is? Wat als jouw heggenschaar niet meer knipt zoals in het begin? Je haag is niet meer zo strak geschoren en het knipbeeld is minder mooi? Of erger nog: je haag of struik wordt bruin na het knippen?

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder gelijk de heggenschaar te moeten vervangen. Nadat jouw heggenschaar in handen is geweest van een van onze vakmannen, presteert hij weer beter-dan-nieuw!

Wanneer moet ik mijn heggenschaar laten slijpen?

Zelfs een heggenschaar van de allerbeste kwaliteit slijt door gebruik. Een heggenschaar met botte messen werkt niet optimaal. Daarom is het belangrijk om de heggenschaar goed te onderhouden.

 • met botte messen in jouw heggenschaar knip je het takje niet netjes af. Hierdoor ontstaan rafelige wondjes, die gevoelig zijn  voor ziektes en schimmels. Dit kan je zien aan puntjes, die bruin worden.
 • met een bot mes moet je heggenschaar harder/zwaarder werken, dit kost meer brandstof.
 • daarnaast zorgt een scherp mes voor minder weerstand bij het knippen/scheren. Daardoor ontstaan minder trillingen in de heggenschaar, en dit is weer beter voor jezelf.

Hoe vaak moet ik mijn heggenschaar laten slijpen?

Hoe vaak je de heggenschaar moet laten slijpen is verschillend. Dit is afhankelijk van hoe vaak en lang je de heggenschaar gebruikt. En van de hagen of struiken, die je ermee knipt. Hoe harder/steviger de takken, hoe harder je heggenschaar moet werken. Heb je per ongeluk bijv. in een stuk ijzerdraad geknipt, dan is het mes ook veelal beschadigd, en knipt dus minder goed.

Je kunt jouw heggenschaar laten slijpen door een ambachtelijke slijper van Slijperij Van Hal

 • Handheggenschaar slijpen

  Handheggenschaar slijpen

  13,00 incl. BTW Kies aantal
Handheggenschaar slijpen

Jouw heggenschaar laten slijpen bij Slijperij Van Hal: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Slijperij van Hal slijpen wij jouw heggenschaar vakkundig en precies zo, dat hij weer zo scherp is als toen je hem kocht. Of zelfs scherper! Wij slijpen zowel heggenscharen met motor, op accu of elektrisch, als handheggenscharen.

Wij demonteren de messen van jouw heggenschaar. De messen beoordelen wij op scheuren of breuken. Daarna slijpen wij beide messen van jouw accu-, 230 V- of motorheggenschaar, aan beide zijden van het mes op verschillende slijpmachines. Na de slijpbeurt worden de messen weer gemonteerd op jouw heggenschaar. Daarbij stellen wij de messen ook opnieuw af, voor een optimaal knipresultaat.

Een handheggenschaar demonteren wij en wij verwijderen vuil en roest. Daarna slijpen wij de snijranden. De handheggenschaar wordt vervolgens weer gemonteerd – met eventueel een nieuwe veerring – en afgesteld.

Tip voor na de knipbeurt

https://www.high-endrolex.com/17

Bij het knippen, van bijvoorbeeld coniferen, komt er een hars (plakstroop uit de plant) vrij, die op de messen van de heggenschaar blijft zitten. Deze hars zorgt ervoor dat de messen niet meer netjes over elkaar glijden om bijvoorbeeld de heg te knippen.

Wij adviseren om na elke knipbeurt de heggenschaar te smeren, met een speciaal smeermiddel, dat hars-oplossend werkt.

Jouw heggenschaar wordt op ambachtelijke wijze geslepen

Daar waar je bij andere slijperijen ‘nee’ krijgt te horen op de vraag of zij jouw heggenschaar of ander specialistisch gereedschap willen slijpen, krijg je bij ons altijd een enthousiast ‘ja, natuurlijk!’ te horen.

En dat verschil komt door onze ambachtelijke manier van slijpen. Slijperij Van Hal is uniek in zijn soort. Al sinds 1952 bestaat de slijperij. Vrijwel alle voorwerpen en gereedschappen slijpen wij nog steeds met de hand. In de slijperij, die inmiddels dus al 70 jaar bestaat, hebben wij 26 verschillende machines staan. Een enkeling is hightech, maar de meeste uniek voor deze tijd. En dat is bewust. Door op een ambachtelijke manier te slijpen met deze machines, kunnen wij ieder voorwerp met precisie slijpen. Zo ook jouw heggenschaar. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig!

Maar natuurlijk verrichten niet de machines de wonderen. Dat doen onze vakmannen. Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies hoe ze ieder gereedschap dat niet meer scherp is, weer scherper-dan-nieuw moeten slijpen. Je kunt bij ons vertrouwen op een sterk staaltje ambacht.

Snoei scharen, die slijpen we ook!
Snoeischaar slijpen

De slijpservice van Slijperij van Hal

Je kunt jouw heggenschaar en ander gereedschap laten slijpen door hem online aan te melden en te verzenden. Of je kunt jouw heggenschaar naar de slijperij in Doetinchem brengen. Ben je een zakelijke klant uit de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Dan kun je gebruik maken van de haal- en brengservice.

OPTIE 1

Je heggenschaar brengen naar de slijperij

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woon je in de buurt of wil je jouw heggenschaar niet verzenden? Kom gerust jouw heggenschaar en eventueel ander slijpwerk brengen naar onze winkel. Je kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt jouw geslepen gereedschap de volgende dag voor je klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Ben je een zakelijke klant? Onze haal- en brengservice is ideaal voor als je grote gereedschappen of een hele bulk zware gereedschappen tegelijk wilt laten slijpen. Wekelijks halen en brengen wij gereedschappen in de regio.

Wil je graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kun je jouw gereedschap niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend je slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regel je online onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je  weer jouw geslepen heggenschaar in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kun je jouw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice - het verzenden van jouw heggenschaar.

Snel en eenvoudig online het slijpen van jouw heggenschaar regelen? In enkele eenvoudige stappen regel je onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je de heggenschaar en eventuele andere gereedschappen weer in huis.

Meld jouw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijg je een kostenopgave.

Verzorg de betaling en volg de verpakkingsinstructies op.

Stuur jouw heggenschaar naar ons toe.

Binnen 24 uur na jouw betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij jouw heggenschaar retour.

Je ontvangt een track-and-trace, zo weet je precies wanneer je jouw heggenschaar weer ontvangt.

Binnen 3-5 werkdagen kun je jouw heggenschaar weer in huis hebben!

Jouw heggenschaar laten slijpen door slijperij Van Hal

Slijperij Van Hal is al 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Wij slijpen echt álles!
 • Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij slijpen op de honderdste millimeter nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • Je bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem

Kun je jouw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Direct online je gereedschap aanmelden voor de slijperij

Meld jouw heggenschaar eenvoudig aan voor onze snelle slijpservice, stuur hem naar ons toe en ontvang hem binnen enkele werkdagen weer retour.

Liever niet opsturen? Breng jouw heggenschaar naar onze slijperij in Doetinchem of bel voor de haal- en brengservice in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek.