Heggenschaar slijpen

Een heggenschaar werkt op zijn best als de messen goed scherp zijn. Uw heggenschaar slijpen kunt u aan onze ambachtelijke slijpers toevertrouwen. Meld uw heggenschaar eenvoudig online aan, stuur hem ons toe en ontvang hem perfect geslepen in enkele dagen weer terug. Bent u zakelijk gevestigd in de regio Achterhoek, Liemers en Arnhem? Bel ons dan even om gebruik te maken van onze haal- en brengservice. Of breng uw gereedschap naar onze slijperij in Doetinchem.

Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, dat gezegde kent iedereen. Maar wat als dat niet meer zo is? Wat als uw heggenschaar niet meer knipt zoals in het begin? Je haag is niet meer zo strak geschoren en het knipbeeld is minder mooi? Of erger nog: je haag of struik wordt bruin na het knippen?

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder gelijk uw heggenschaar te moeten vervangen. Nadat uw heggenschaar in handen is geweest van een van onze vakmannen, presteert hij weer beter-dan-nieuw!

Wanneer moet ik mijn heggenschaar laten slijpen?

Zelfs een heggenschaar van de allerbeste kwaliteit slijt door gebruik. Een heggenschaar met botte messen werkt niet optimaal. Daarom is het belangrijk om uw heggenschaar goed te onderhouden.

 • met botte messen in uw heggenschaar knipt u het takje niet netjes af. Hierdoor ontstaan rafelige wondjes, die gevoelig zijn  voor ziektes en schimmels. Dit kan je zien aan puntjes, die bruin worden.
 • met een bot mes moet uw heggenschaar harder/zwaarder werken, dit kost meer brandstof.
 • daarnaast zorgt een scherp mes voor minder weerstand bij het knippen/scheren. Daardoor ontstaan minder trillingen in de heggenschaar, en dit is weer beter voor uzelf.

Hoe vaak moet ik mijn heggenschaar laten slijpen?

Hoe vaak u de heggenschaar moet laten slijpen is verschillend. Dit is afhankelijk van hoe vaak en lang u de heggenschaar gebruikt. En van de hagen of struiken, die u ermee knipt. Hoe harder/steviger de takken, hoe harder uw heggenschaar moet werken. Hebt u per ongeluk bijv. in een stuk ijzerdraad geknipt, dan is het mes ook veelal beschadigd, en knipt dus minder goed.

U kunt uw heggenschaar laten slijpen door een ambachtelijke slijper van Slijperij Van Hal

Takkenschaar,
die slijpen we ook!
Heggenschaar laten slijpen
Handheggenschaar slijpen

Uw heggenschaar laten slijpen bij Slijperij Van Hal: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Slijperij van Hal slijpen wij uw heggenschaar vakkundig en precies zo, dat hij weer zo scherp is als toen u hem kocht. Of zelfs scherper! Wij slijpen zowel heggenscharen met motor, op accu of elektrisch, als handheggenscharen.

Wij demonteren de messen van uw heggenschaar. De messen beoordelen wij op scheuren of breuken. Daarna slijpen wij beide messen van uw accu-, 230 V- of motorheggenschaar, aan beide zijden van het mes op verschillende slijpmachines. Na de slijpbeurt worden de messen weer gemonteerd op uw heggenschaar. Daarbij stellen wij de messen ook opnieuw af, voor een optimaal knipresultaat.

Een handheggenschaar demonteren wij en wij verwijderen vuil en roest. Daarna slijpen wij de snijranden. De handheggenschaar wordt vervolgens weer gemonteerd – met eventueel een nieuwe veerring – en afgesteld.

Tip voor na de knipbeurt

Bij het knippen, van bijvoorbeeld coniferen, komt er een hars (plakstroop uit de plant) vrij, die op de messen van de heggenschaar blijft zitten. Deze hars zorgt ervoor dat de messen niet meer netjes over elkaar glijden om bijvoorbeeld de heg te knippen.

Wij adviseren om na elke knipbeurt uw heggenschaar te smeren, met een speciaal smeermiddel, dat hars-oplossend werkt.

Uw heggenschaar wordt op ambachtelijke wijze geslepen

Daar waar u bij andere slijperijen ‘nee’ krijgt te horen op de vraag of zij uw heggenschaar of ander specialistisch gereedschap willen slijpen, krijgt u bij ons altijd een enthousiaste ‘ja, natuurlijk!’ te horen.

En dat verschil komt door onze ambachtelijke manier van slijpen. Slijperij Van Hal is uniek in zijn soort. Al sinds 1952 bestaat de slijperij. Vrijwel alle voorwerpen en gereedschappen slijpen wij nog steeds met de hand. In de slijperij, die inmiddels dus al bijna 70 jaar bestaat, hebben wij 26 verschillende machines staan. Een enkeling is hightech, maar de meeste uniek voor deze tijd. En dat is bewust. Door op een ambachtelijke manier te slijpen met deze machines, kunnen wij ieder voorwerp met precisie slijpen. Zo ook uw heggenschaar. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig!

Maar natuurlijk verrichten niet de machines de wonderen. Dat doen onze vakmannen. Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies hoe ze ieder gereedschap dat niet meer scherp is, weer scherper-dan-nieuw moeten slijpen. U kunt bij ons vertrouwen op een sterk staaltje ambacht.

Snoei scharen, die slijpen we ook!
Snoeischaar slijpen

De slijpservice van Slijperij van Hal

U kunt uw heggenschaar en ander gereedschap laten slijpen door hem online aan te melden en te verzenden. Of u kunt uw heggenschaar naar de slijperij in Doetinchem brengen. Bent u een zakelijke klant uit de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Dan kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice.

OPTIE 1

Uw heggenschaar brengen naar de slijperij

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woont u in de buurt of wilt u uw heggenschaar niet verzenden? Kom gerust uw heggenschaar en eventueel ander slijpwerk brengen naar onze winkel. U kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt uw geslepen gereedschap de volgende dag voor u klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Bent u een zakelijke klant? Onze haal- en brengservice is ideaal voor als u grote gereedschappen of een hele bulk zware gereedschappen tegelijk wilt laten slijpen. Wekelijks halen en brengen wij gereedschappen in de regio.

Wilt u graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur en op zaterdag tussen 8:00 uur en 14:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kunt u uw gereedschap niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend uw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regelt u online onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft u weer uw geslepen heggenschaar in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kunt u uw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice - het verzenden van uw heggenschaar.

Snel en eenvoudig online het slijpen van uw heggenschaar regelen? In enkele eenvoudige stappen regelt u onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft uw heggenschaar en eventuele andere gereedschappen weer in huis.

Meld uw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijgt u een kostenopgave.

Verzorg de betaling en volg de verpakkingsinstructies op.

Stuur uw heggenschaar naar ons toe.

Binnen 24 uur na uw betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij uw heggenschaar retour.

U ontvangt een track-and-trace, zo weet u precies wanneer u uw heggenschaar weer ontvangt.

Binnen 3-5 werkdagen kunt u uw heggenschaar weer in huis hebben!

Uw heggenschaar laten slijpen door slijperij Van Hal

Slijperij Van Hal is al bijna 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Wij slijpen echt álles!
 • Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij slijpen op de honderdste millimeter nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • U bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem

Kunt u uw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Direct online uw gereedschap aanmelden voor de slijperij

Meld uw heggenschaar eenvoudig aan voor onze snelle slijpservice, stuur hem naar ons toe en ontvang hem binnen enkele werkdagen weer retour.

Liever niet opsturen? Breng uw heggenschaar naar onze slijperij in Doetinchem of bel voor de haal- en brengservice in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek.