Grasmaaiermes slijpen

Een grasmaaier werkt op zijn best als het maaimes goed scherp is. Het grasmaaiermes slijpen maakt het maaien een stuk makkelijker. Je kunt dat gerust aan onze ambachtelijke slijpers toevertrouwen. Meld jouw grasmaaiermes eenvoudig online aan, stuur hem ons toe en ontvang hem perfect geslepen in enkele dagen weer terug. Ben je zakelijk gevestigd in de regio Achterhoek, Liemers en Arnhem? Bel ons dan even om gebruik te maken van onze haal- en brengservice. Of breng het gereedschap naar onze slijperij in Doetinchem.

Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, dat gezegde kent iedereen. Maar wat als dat niet meer zo is? Wat als je dure grasmaaier niet meer maait zoals in het begin? Het gazon niet meer zo mooi strak is? Je de grasmaaier steeds harder moet duwen? Of de grasmaaier steeds meer brandstof verbruikt?

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder gelijk de grasmaaier te moeten vervangen. Nadat jouw grasmaaier in handen is geweest van een van onze vakmannen, presteert hij weer beter-dan-nieuw!

Wanneer moet ik mijn grasmaaier laten slijpen?

Zelfs een grasmaaier van de allerbeste kwaliteit slijt door gebruik. Een bot grasmaaimes werkt niet optimaal en kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om de grasmaaier goed te onderhouden.

 • Met een bot grasmaaiermes snijdt de gazonmaaier de grassprieten niet netjes af, waardoor rafelige wondjes ontstaan, die gevoelig zijn voor ziektes en schimmels. Dit is vaak te zien aan witte of bruine puntjes aan de bovenzijde van de grasplant.
 • Door te maaien met een bot mes, heeft de grasmaaier het zwaarder en verbruikt hierdoor meer brandstof.

Minstens 1 x per jaar het grasmaaiermes laten slijpen is essentieel onderhoud en zorgt er mede voor dat de grasmaaier langer blijft werken.

Heb je met de grasmaaier regelmatig door een molshoop, zand uit bijv. de zandbak van de kinderen gemaaid of een steen geraakt? dan adviseren wij om het maaimes extra te laten slijpen.

Tevens is het erg belangrijk, dat bij een motorgrasmaaier het toerental goed is afgesteld.

 • Grasmaaiermes slijpen

  Grasmaaiermes slijpen incl. balanceren

  14,00 incl. BTW Kies aantal
Grasmaaiermes laten slijpen

Een grasmaaiermes laten slijpen bij Slijperij Van Hal: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Slijperij van Hal slijpen wij alle grasmaaiermessen. Cirkelmessen van een accu-, elektrische- of motorgrasmaaier. Maar ook jouw handgrasmaaier of kooimaaier, of een zitmaaier met meerdere messen.

Je kunt zelf het maaimes demonteren, dit kan vaak door één schroef los te draaien. Let er hierbij wel op dat je de motorgrasmaaier op de voorgeschreven manier kantelt, voordat je het mes demonteert. Natuurlijk kan je ook de hele grasmaaier brengen, wij verzorgen dan ook de de- en montage van het grasmaaiermes.

Het maaimes wordt gecontroleerd op breuken, scheuren en of het getordeerd (krom) is. Breuken en scheuren in het grasmaaiermes zijn gevaarlijk!

Daarna wordt het grasmaaiermes geslepen en gebalanceerd, een maaimes moet in balans/evenwicht zijn. Als het maaimes niet in balans is gaat de grasmaaier schudden tijdens het draaien van het mes. dit is slecht voor de krukas en krukaslagers in de grasmaaier. De hoge trillingen, die hierbij ontstaan, zijn ook slecht voor jezelf.

Nieuw grasmaaiermes als alternatief

Is je grasmaaiermes echt versleten, doordat het al te vaak geslepen is. Of onbruikbaar door een breuk of scheur in het maaimes? Dan brengen wij je daar tijdig van op de hoogte. Wij kunnen een nieuw maaimes voor je grasmaaier verzorgen.

Bij onze slijperij verkopen wij ook gereedschappen, waaronder grasmaaiers. Bij ons vind je kwaliteitsgereedschap van de betere topmerken. Uiteraard voor een scherpe prijs, zoals je van ons gewend bent.

Jouw grasmaaiermes wordt op ambachtelijke wijze geslepen

Daar waar je bij andere slijperijen ‘nee’ krijgt te horen op de vraag of zij jouw grasmaaiermes of ander specialistisch gereedschap willen slijpen, krijg je bij ons altijd een enthousiaste ‘ja, natuurlijk!’ te horen.

En dat verschil komt door onze ambachtelijke manier van slijpen. Slijperij Van Hal is uniek in zijn soort. Al sinds 1952 bestaat de slijperij. Vrijwel alle voorwerpen en gereedschappen slijpen wij nog steeds met de hand. In de slijperij, die inmiddels dus al 70 jaar bestaat, hebben wij 26 verschillende machines staan. Een enkeling is hightech, maar de meeste uniek voor deze tijd. En dat is bewust. Door op een ambachtelijke manier te slijpen met deze machines, kunnen wij ieder voorwerp met precisie slijpen. Zo ook jouw grasmaaiermes. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig!

Maar natuurlijk verrichten niet de machines de wonderen. Dat doen onze vakmannen. Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies hoe ze ieder gereedschap dat niet meer scherp is, weer scherper-dan-nieuw moeten slijpen. Je kunt bij ons vertrouwen op een sterk staaltje ambacht.

Cylindermaaiers, die slijpen we ook!
Cylinder/Kooimaaier laten slijpen

De slijpservice van Slijperij van Hal

Je kunt jouw grasmaaiermes en ander gereedschap laten slijpen door hem online aan te melden en te verzenden. Of je kunt de gazonmaaier naar de slijperij in Doetinchem brengen. Ben je een zakelijke klant uit de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Dan kun je gebruik maken van de haal- en brengservice.

OPTIE 1

Je grasmaaier brengen naar de slijperij

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woon je in de buurt of wil je jouw grasmaaier niet verzenden? Kom gerust de gazonmaaier en eventueel ander slijpwerk brengen naar onze winkel. Je kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt het geslepen gereedschap de volgende dag voor je klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Ben je een zakelijke klant? Onze haal- en brengservice is ideaal voor als je grote gereedschappen of een hele bulk zware gereedschappen tegelijk wilt laten slijpen. Wekelijks halen en brengen wij gereedschappen in de regio.

Wil je graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kun je jouw gereedschap niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend jouw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regel je online onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je weer perfect scherpe messen in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kun je jouw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice - het verzenden van jouw grasmaaiermes

Snel en eenvoudig online het slijpen van jouw grasmaaiermes regelen? In enkele eenvoudige stappen regel je onze slijpservice en binnen enkele dagen heb je het maaimes en eventuele andere gereedschappen weer in huis.

Meld jouw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijg je een kostenopgave.

Verzorg de betaling en volg de verpakkingsinstructies op.

Stuur jouw grasmaaiermes naar ons toe.

Binnen 24 uur na de betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij je grasmaaiermes retour.

Je ontvangt een track-and-trace, zo weet je precies wanneer je jouw grasmaaiermes weer ontvangt.

Binnen 3-5 werkdagen kun je jouw grasmaaiermes weer in huis hebben!

Je grasmaaiermes laten slijpen door slijperij Van Hal

Slijperij Van Hal is al 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Wij slijpen echt álles!
 • Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij slijpen op de honderdste millimeter nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • Je bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem
Tuin- en parkmachines

Kun je jouw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Direct online je gereedschap aanmelden voor de slijperij

Meld je grasmaaiermes eenvoudig aan voor onze snelle slijpservice, stuur hem naar ons toe en ontvang hem binnen enkele werkdagen weer retour.

Liever niet opsturen? Breng jouw grasmaaiermes of de complete grasmaaier naar onze slijperij in Doetinchem of bel voor de haal- en brengservice in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek.