Grasmaaiermes slijpen

Een grasmaaier werkt op zijn best als het maaimes goed scherp is. Uw grasmaaiermes slijpen maakt het maaien een stuk makkelijker. U kunt dat gerust aan onze ambachtelijke slijpers toevertrouwen. Meld uw grasmaaiermes eenvoudig online aan, stuur hem ons toe en ontvang hem perfect geslepen in enkele dagen weer terug. Bent u zakelijk gevestigd in de regio Achterhoek, Liemers en Arnhem? Bel ons dan even om gebruik te maken van onze haal- en brengservice. Of breng uw gereedschap naar onze slijperij in Doetinchem.

Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, dat gezegde kent iedereen. Maar wat als dat niet meer zo is? Wat als uw dure grasmaaier niet meer maait zoals in het begin? Het gazon niet meer zo mooi strak is? U de grasmaaier steeds harder moet duwen? Of uw grasmaaier steeds meer brandstof verbruikt?

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder gelijk uw grasmaaier te moeten vervangen. Nadat uw grasmaaier in handen is geweest van een van onze vakmannen, presteert hij weer beter-dan-nieuw!

Wanneer moet ik mijn grasmaaier laten slijpen?

Zelfs een grasmaaier van de allerbeste kwaliteit slijt door gebruik. Een bot grasmaaimes werkt niet optimaal en kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om uw grasmaaier goed te onderhouden.

 • Met een bot grasmaaiermes snijdt de gazonmaaier de grassprieten niet netjes af, waardoor rafelige wondjes ontstaan, die gevoelig zijn voor ziektes en schimmels. Dit is vaak te zien aan witte of bruine puntjes aan de bovenzijde van de grasplant.
 • Door te maaien met een bot mes, heeft de grasmaaier het zwaarder en verbruikt hierdoor meer brandstof.

Minstens 1 x per jaar het grasmaaiermes laten slijpen is essentieel onderhoud en zorgt er mede voor dat uw grasmaaier langer blijft werken.

Hebt u met de grasmaaier regelmatig door een molshoop, zand uit bijv. de zandbak van de kinderen gemaaid of een steen geraakt? dan adviseren wij u het maaimes extra te laten slijpen.

Tevens is het erg belangrijk, dat bij uw motorgrasmaaier het toerental goed is afgesteld.

Alle grasmaaiers super scherp
Grasmaaier laten slijpen
Grasmaaiermes laten slijpen

Uw grasmaaiermes laten slijpen bij Slijperij Van Hal: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Slijperij van Hal slijpen wij alle grasmaaiermessen. Cirkelmessen van uw accu-, elektrische- of motorgrasmaaier. Maar ook uw handgrasmaaier of kooimaaier, of uw zitmaaier met meerdere messen.

U kunt zelf het maaimes demonteren, dit kan vaak door één schroef los te draaien. Let er hierbij wel op dat u de motorgrasmaaier op de voorgeschreven manier kantelt, voordat u het mes demonteert. Natuurlijk kan u ook de hele grasmaaier brengen, wij verzorgen dan ook de de- en montage van het grasmaaiermes.

Uw maaimes wordt gecontroleerd op breuken, scheuren en of het getordeerd (krom) is. Breuken en scheuren in het grasmaaiermes zijn gevaarlijk!

Daarna wordt het grasmaaiermes geslepen en gebalanceerd. een maaimes moet in balans/evenwicht zijn. Als het maaimes niet in balans is gaat de grasmaaier schudden tijdens het draaien van het mes. dit is slecht voor de krukas en krukaslagers in de grasmaaier. De hoge trillingen, die hierbij ontstaan, zijn ook slecht voor uzelf.

Nieuwe grasmaaiermes als alternatief

Is uw grasmaaiermes echt versleten, doordat het al te vaak geslepen is. Of onbruikbaar door een breuk of scheur in het maaimes? Dan brengen wij u daar tijdig van op de hoogte. Wij kunnen een nieuw maaimes voor uw grasmaaier verzorgen.

Bij onze slijperij verkopen wij ook gereedschappen, waaronder grasmaaiers. Bij ons vindt u kwaliteitsgereedschap van de betere topmerken. Uiteraard voor een scherpe prijs, zoals u van ons gewend bent.

Uw grasmaaiermes wordt op ambachtelijke wijze geslepen

Daar waar u bij andere slijperijen ‘nee’ krijgt te horen op de vraag of zij uw grasmaaiermes of ander specialistisch gereedschap willen slijpen, krijgt u bij ons altijd een enthousiaste ‘ja, natuurlijk!’ te horen.

En dat verschil komt door onze ambachtelijke manier van slijpen. Slijperij Van Hal is uniek in zijn soort. Al sinds 1952 bestaat de slijperij. Vrijwel alle voorwerpen en gereedschappen slijpen wij nog steeds met de hand. In de slijperij, die inmiddels dus al bijna 70 jaar bestaat, hebben wij 26 verschillende machines staan. Een enkeling is hightech, maar de meeste uniek voor deze tijd. En dat is bewust. Door op een ambachtelijke manier te slijpen met deze machines, kunnen wij ieder voorwerp met precisie slijpen. Zo ook uw grasmaaiermes. Tot op de honderdste millimeter nauwkeurig!

Maar natuurlijk verrichten niet de machines de wonderen. Dat doen onze vakmannen. Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies hoe ze ieder gereedschap dat niet meer scherp is, weer scherper-dan-nieuw moeten slijpen. U kunt bij ons vertrouwen op een sterk staaltje ambacht.

Cylindermaaiers, die slijpen we ook!
Cylinder/Kooimaaier laten slijpen

De slijpservice van Slijperij van Hal

U kunt uw grasmaaiermes en ander gereedschap laten slijpen door hem online aan te melden en te verzenden. Of u kunt uw gazonmaaier naar de slijperij in Doetinchem brengen. Bent u een zakelijke klant uit de regio Achterhoek, Liemers of Arnhem? Dan kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice.

OPTIE 1

Uw grasmaaier brengen naar de slijperij

Onze slijperij bevindt zich in Doetinchem. Dichtbij de A18 en met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Woont u in de buurt of wilt u uw grasmaaier niet verzenden? Kom gerust uw gazonmaaier en eventueel ander slijpwerk brengen naar onze winkel. U kunt ze weer ophalen als het slijpwerk klaar is. Meestal ligt uw geslepen gereedschap de volgende dag voor u klaar.

OPTIE 2

De haal- en brengservice voor zakelijke klanten

Bent u een zakelijke klant? Onze haal- en brengservice is ideaal voor als u grote gereedschappen of een hele bulk zware gereedschappen tegelijk wilt laten slijpen. Wekelijks halen en brengen wij gereedschappen in de regio.

Wilt u graag gebruik maken van de haal- en brengservice? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur en op zaterdag tussen 8:00 uur en 14:00 uur telefonisch bereikbaar op: 0314 32 40 49.

Kunt u uw gereedschap niet enkele dagen missen? Informeer dan naar onze 24-uursservice.

OPTIE 3

De online slijpservice – verzend uw slijpwerk

In enkele eenvoudige stappen regelt u online onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft u weer perfect scherpe messen in huis.

 • Gemakkelijk online aanmelden
 • Vooraf de kostenopgave
 • Binnen enkele dagen weer thuis

Binnen 3 werkdagen kunt u uw slijpwerk weer in huis hebben!

Online slijpservice - het verzenden van uw grasmaaiermes

Snel en eenvoudig online het slijpen van uw grasmaaiermes regelen? In enkele eenvoudige stappen regelt u onze slijpservice en binnen enkele dagen heeft uw maaimes en eventuele andere gereedschappen weer in huis.

Meld uw slijpwerk aan via de website. Daarbij krijgt u een kostenopgave.

Verzorg de betaling en volg de verpakkingsinstructies op.

Stuur uw grasmaaiermes naar ons toe.

Binnen 24 uur na uw betaling slijpen wij alles weer vlijmscherp en verzenden wij uw grasmaaiermes retour.

U ontvangt een track-and-trace, zo weet u precies wanneer u uw grasmaaiermes weer ontvangt.

Binnen 3-5 werkdagen kunt u uw grasmaaiermes weer in huis hebben!

Uw grasmaaiermes laten slijpen door slijperij Van Hal

Slijperij Van Hal is al bijna 70 jaar dé ambachtelijke slijper van Nederland

 • Wij slijpen echt álles!
 • Onze slijpers hebben gemiddeld meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij slijpen op de honderdste millimeter nauwkeurig
 • Ons slijpwerk is scherper-dan-nieuw
 • Ook onze prijzen zijn scherp
 • Wij bieden een snelle online slijpservice voor heel Nederland
 • En een zakelijke haal- en brengservice in de regio Achterhoek en Liemers
 • U bent altijd welkom in onze slijperij in Doetinchem
Tuin- en parkmachines

Kunt u uw slijpwerk eigenlijk niet enkele dagen missen?

Informeer dan naar onze 24-uursservice.

Direct online uw gereedschap aanmelden voor de slijperij

Meld uw grasmaaiermes eenvoudig aan voor onze snelle slijpservice, stuur hem naar ons toe en ontvang hem binnen enkele werkdagen weer retour.

Liever niet opsturen? Breng uw grasmaaiermes of de complete grasmaaier naar onze slijperij in Doetinchem of bel voor de haal- en brengservice in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek.